Блог

Как да изглеждате добре на снимките си?

Когато сте наели фотограф, добре е да спазите някои основни правила, за да имате перфектната фотосесия. Все пак фотографът преди всичко отразява действителността, такава каквато е, с ефекти може да подобри някои фрагменти, но колкото по-добре изглежда обектът на снимане, толкова по-успешни ще бъдат и корекциите на по-късен етап.

Срещата с фотограф е вълнуваща за повечето клиенти, особено жени и момичета. За да се чувствате уверени пред камерата е добре да се чувствате красиви. Затова направете всички онези невероятни ритуали, които ви правят изключително красиви, както когато се приготвяте за парти, среща с любимия и др. Посетете фризьор, нека прическата ви 

подготовка за фотосесиябъде в синхрон с идеята за фото сесията. Това е добре да обсъдите предварително с фотографа си. Същото се отнася и за грима, но в никакъв случай не се грим за фотосесиялишавайте от грим. С качествени обективи всяка снимка е много детайлна и може да изпъкнат недостатъци, които не виждате дори в огледалото. Ако имате оголено деколте, нанесете фон дьо тен и на шията и долната страна на брадичката. Добре е да няма разлика в цвета на кожата и фон дьо тена. Не прекалявайте! Достатъчно е да туширате блясъка и кожните петна. Добре е да знаете, че има фон дьо тен, създаден специално за пред камерата. Цената му не е никак висока, но качествата му са за предпочитане пред обикновения. При изявено желание на клиента можем да помогнем с мнение и съвет.

След като се погрижите добре за красотата си е ред на облеклото. Обсъдете темата на фотосесията, къде ще се състои, какви са чувствата и емоцията и какво облекло ще е подходящо. Много е важно облеклото да подчертава красотата ви или да прикрива недостатъците. Когато застанете срещу огледалото, не позирайте, така че да скриете недостатъците си, напротив, застанете по всички онези небрежно ужасни начини, в които заставате в ежедневието си, ако не се харесвате – сменете тоалета. Когато ви снима фотограф вие няма да може да се виждате как изглеждате. Ако фотосесията е по време на парти и има много хора, се изисква бързо снимане и няма време да коригират позата ви. Изберете облекло в което да изглеждате максимално добре във всякаква поза. Фотографът ще ви коригира /но може и да не го направи/. Ако Облекло за фотосесияразчитате на фотошоп корекции трябва да го споменете предварително, но това със сигурност няма да се случи със всички ваши снимки. Още повече, че хората около вас, ще знаят много добре, как сте изглеждали. Една фотография трябва да се доближава максимално до съвършенството, за да са незабележими корекциите с фотошоп. Разбира се фотошоп е съвършен и може да поправи абсолютно всички недостатъци на една фотография, но това ще се случи само на избрани кадри. Редакцията на абсолютно всички снимки ще струва скъпо, но не е невъзможно.

Подготовката преди фотосесията е по-важна от самата фотосесия. Колко е лесно да снимаш дете? Какво ли да се подготвяш, та те са винаги прекрасни, дори да са им Заснемане на децаизпъкнали коремчетата, да са им набръчкани ръчичките, децата нямат недостатъци. Децата са красиви във всяка поза. Ако и вие се възприемате така, значи няма да има проблем да се харесате на всичките си снимки. Но бъдете обективни!

Като фотограф предпочитам да обсъдим всички важни елементи с моите модели. За повечето хора е важно, не просто да имат снимки, а те да изглеждат красиви на тях! Предлагам да направим пробни снимки, преди закупуване на тоалет, или с примерен грим и прическа. Важни са всички онези пози в които моделът ще застане пред обектива, различни от позите пред огледалото и в селфи камерата.

На последно място, не забравяйте да носите със себе си онова настроение и емоция, които искате да излъчвате на снимките ви.

Контакти

За фотосесии и консултация:
тел.: 0899 107 762

Печатна база:
тел.: 0884 406 295
ел. поща: info [at] moetofoto.com

Пон-Пет: 9:00-18:00
Събота: 10:00-16:00
Неделя: 10:00-14:00

Промоции и новини

Абонирайте се за нашите ексклузивни оферти и промоционални намаления.