Блог

Облекло с което да изглеждаме добре на снимки

Случвало ли ви се е да се облечете в дреха, която много харесвате, как ви стои пред огледалото, а след това да не се харесате със същата дреха на снимки? Мога да ви обясня защо се получава така.

Когато заставате пред огледалото вие добре виждате как изглеждате и съзнателно или не, избирате най-добрата поза в която да се огледате. Ако нещо някъде не ви харесва сменяте позата, завъртате се под друг ъгъл, отдалечавате ръцете си от тялото (за да не изглеждат пълни) и тн. Всички знаем за тези тактики. Това е, защото се виждате. Но какво се случва, когато застанете пред обектива? Вие вече нямате никаква представа как изглеждате, каква поза сте заели, забравяте да изправите рамене, да сложите ръцете на кръста, да завъртите тялото настрани или дори да съберете малко краката. Изведнъж под напрежението на тържеството, гостите и всичко останало, вие съвсем забравяте, че има пози в които сте тренирали да изглеждате добре. Тогава фотографът, може да ви посъветва, как да застанете, но точно след пет кадъра в главата на модела вече е следващата мисъл – „гримът ми наред ли е, има ли чаши за всички, къде се губят гостите?“ ... и много други подобни.

Ето защо е изключително важно да си изберете облекло, в което да бъдете прекрасни във всяка една поза. Дали това е възможно? Категорично – ДА!

Не разчитайте, че някой фотограф ще смали ръцете ви, ханшът, бедрата, бузките и тн. на фотошоп на 1500 кадъра. Това може да се случи единствено при цена за графична обработка на всеки отделен кадър. В такъв случай повечето хора се отказват от фотошоп. Може да ви се струва прекалено като изискване, но повярвайте 98 % от клиентите използват фразата: „Нали ще ме оправиш на фотошоп?“ Нима не искате да изглеждате добре и в реалността? За да бъде една фотосесия успешно, самият модел трябва да се чувства уверен в себе си, красив и смел, да застава в различни пози пред фотоапарата. Изобщо не твърдя, че трябва да бъдете съвършени, като моделите от списанията (за които всички знаем, че не са чак толкова истински). Нито пък трябва да сте слаби, всеки е такъв какъвто е, просто има малки трикове за по-добри кадри. Дори слабите манекенки, не застават всякак пред камера. Задължително с грим и определени пози, в които да не им стърчат костите.

От опита ми забелязвам, че проблемът не е във външността на самите хора, а по-скоро в неправилния подбор на дрехите. Затова искам да опиша някои точни грешки при желанието за визия и избор на дреха. Ще използвам снимки от интернет, за да не злепоставям никой.
- Ако искате да скриете пълни ръце, то в никакъв случай не използвайте дреха без ръкав или тесен ръкав горе около рамото. Така голата част на ръката изглежда в пъти по-голяма от реалността. Използвайте широко ръкавче до лакътя или дори по-надолу. Пълните части се прикриват успешно с дреха в тъмни цветове, която да не е клиноподобна. Дантелени ръкави, които се спускат свободно около ръцете също прикриват, трябва да се избягва еластична и тясна материя.

Голите ръце изглеждат по-пълни

- Ако не одобрявате раменете си, не ги оставяйте голи. Хубаво е да се използва аксесоар – шал, пелерина или сако, което да покрие частите, които не харесвате.

- Широкият ханш може да изглежда много привлекателно, ако не е облечен в еластична материя. Рокля, пола или панталонът не е нужно да е широк, а по-скоро да следва стриктно извивките на ханша, но в никакъв случай като клин. Материята не трябва да бъде еластична.

- Дупетата са основните проблемни зони и на слаби и на пълни хора. Ако се харесвате, може смело да облечете каквото пожелаете, но ако имате забележки относно себе си, то внимателно подберете дрехата в която ще изглеждате добре и отзад. Аз лично рядко снимам хора в гръб (най-често случайно хванати). Дреха която стои хубаво на дупето не е за фотографа, а е за личния комфорт на модела. Важно е да изглеждате еднакво добре от всички страни.Средно дълъг ръкав

- Ако искате да дишате свободно, пробвайте дрехи, без да си гълтате корема, без да заемате неестествени пози. Все пак ще бъдете с тази дреха няколко часа, ще се храните, веселите и танцувате. Все по някое време ще трябва и да дишате. Застанете съвсем естествено пред огледалото, във най-различни ако щете умишлено грозни пози. Вижте, къде дрехата ще се нагъне, къде ще изпъкнат частите на тялото, дали ще се усуче материята около вас като кюнец или ще пада свободно надолу. Дрехата трябва да стои перфектно и без да бъдете фотомодел. Не правете грешка да изберете дреха, която едва-едва успявате да нагласите пред огледалото да стои добре. Още на първите няколко крачки ще усетите неудобствата. 

17 517 417 3

Ако искате да видите как ще изглеждате на снимките си с конкретна дреха, то накарайте някой да ви снима с телефона ви, в различни пози или без да правите пози, заставайте естествено и нека ви снимат, без да се виждате в огледало и не на селфи режим. Не забравяйте обаче да спрете филтрите на приложението за камера, понеже фотоапаратите нямат такива функции, тяхната основна роля е да отразяват реалността.

Контакти

За фотосесии и консултация:
тел.: 0899 107 762

Печатна база:
тел.: 0884 406 295
ел. поща: info [at] moetofoto.com

Пон-Пет: 9:00-18:00
Събота: 10:00-16:00
Неделя: 10:00-14:00

Промоции и новини

Абонирайте се за нашите ексклузивни оферти и промоционални намаления.