Блог

Съвети при избора на гримьор

Сигурно всички ще се съгласите, че използването на грим при фото сесии е задължително. Ако обичате да разглеждате чужди снимки, ще забележите, че наистина неотразимите фотографии и модели са тези, които са добре гримирани. Много рядко има естествени портрети, които да будят възхищение със своята красота и най-вероятно при тях също има употребен грим, но толкова фино и съобразено, че не си личи. Дори при мъжките портрети е необходим грим, но това сега не е същественото в тази тема.

Ако желаете да изглеждате като истински фотомодел на вашите снимки, то трябва и да се почувствате като такъв. Какъв по-добър старт от перфектния грим? Със сигурност ще заблестите с пълната си красота и освен това ще подобрите самочувствието си, което ще доведе до увереност пред обектива.

До тук добре, всички сме съгласни, че е нужен перфектен грим. Но на какви условия трябва да отговаря той, за да бъде наистина такъв и да не се превърне в дефект?

Това което аз забелязвам, по време на снимки, е неправилната употреба на какъвто и да е фон дьо тен. Най-често гримирането без професионалист представлява, намазването с фон дьо тен (просто някакъв, който хората си ползват всеки ден) след това някакъв руж, спирала, евентуално очна линия, сенки и червило. При гримирането в домашни условия, на лампа, много често хората нанасят повече грим, от необходимото и при силна осветеност, каквато е светкавицата, този грим изглежда стряскащо. Неподходящия фон дьо тен, може да направи кожата прекалено мазна, и тя да лъщи на снимките или прекалено суха и дори да нямате бръчки, те ще се очертаят от сухия фон дьо тен. Много е важен балансът и употребата задължително на матиращ фон дьо тен, максимално близък до вашето лице, кожа на шия и голи части от тялото. Случвало ли ви се е да видите гримирани жени с лице няколко тона по различен цвят от останалата част от голите части на тялото, например ръце в раменете или шията? Сега си представете какво ще стане при добро осветление, каквото е нужно за снимките? Ако разликата е три нюанса, то при осветеност ще стане седем и повече. Така лицето ще стои отделено от останалата част – чисто цветово. Естествената кожа е за предпочитане пред неправилното използване на какъвто и да е фон дьо тен.
Ако все пак ще се гримирате сами и в домашни условия, използвайте силна светлина докато го правите, или застанете близо до прозорец с дневна светлина. Така ще виждате максимално добре, какво се получава. Направете различни гримаси, за да се уверите, че гримът не се напуква и рони (и това се е случвало). Може да направите проба със светкавицата на телефона си, като я насочите към вас и се снимате, точно от една ръка разстояние, за да видите дали има бляскащи места по кожата ви. Задължително снимайте без филтри, защото телефоните автоматично поправят тези места, но фотоапаратите – не. Имам много снимки с които мога да подплатя думите си, но допускам, че никой не иска да се види по този начин. Прилагам снимка от интернет, която онагледява думите ми.

Блясък от светкавица

Обърнете внимание на очите. Естествените мигли са за предпочитане, само ако наистина са много дълги и гъсти и имате хубава спирала с която да ги подчертаете. Ако ли не, не се притеснявайте да прибегнете до изкуствените мигли. При правилен избор те ще направят погледа ви наистина магически!

Далече съм от мисълта да изнасям лекция по гримиране, понеже съвсем не ми е във техническите възможности. Давам само някои насоки, които да обсъдите с вашите гримьори, както и препоръка за конкретни гримьори от чиято работа съм много впечатлена. Един истински професионалист в тази сфера е гримьорката Вержиния Ганчева, която е в услугите на Пловдивчанки. Имам лично наблюдение над модели гримирани от нея за фотосесии. Искрено се надявам и мои модели да се възползват от услугите й, за да създадем наистина уникалните фотографии. Може да потърсите нейни координати във фейсбук или да се свържете с мен, за да обсъдим вашите нужди.

Относно изборът на облекло за снимки, може да прочетете следващия материал.

Контакти

За фотосесии и консултация:
тел.: 0899 107 762

Печатна база:
тел.: 0884 406 295
ел. поща: info [at] moetofoto.com

Пон-Пет: 9:00-18:00
Събота: 10:00-16:00
Неделя: 10:00-14:00

Промоции и новини

Абонирайте се за нашите ексклузивни оферти и промоционални намаления.