Блог

Фото съвети и препоръки

Случвало ли ви се е да се облечете в дреха, която много харесвате, как ви стои пред огледалото, а след това да не се харесате със същата дреха на снимки? Мога да ви обясня защо се получава така.

Сигурно всички ще се съгласите, че използването на грим при фото сесии е задължително. Ако обичате да разглеждате чужди снимки, ще забележите, че наистина неотразимите фотографии и модели са тези, които са добре гримирани. Много рядко има естествени портрети, които да будят възхищение със своята красота и най-вероятно при тях също има употребен грим, но толкова фино и съобразено, че не си личи. Дори при мъжките портрети е необходим грим, но това сега не е същественото в тази тема.

Сещате ли се за всички възможни приложения на вашите фотографии? Когато поръчвате фотограф е добре да сте наясно с това, какво ще правите после с вашите снимки.

На първо място трябва да определите, какво желаете от вашия фотограф? Това е основното, което ще ви ориентира, понеже може много фотографи да отговорят на очакванията ви, но може и само един да го постигне. Определете си, кое във фотографията е важно за вас. Например, заснемане на детско парти – при него няма да се нуждаете от специален сценарии, децата са прекрасни, празнично облечени, веселят се естествено.

Когато сте наели фотограф, добре е да спазите някои основни правила, за да имате перфектната фотосесия. Все пак фотографът преди всичко отразява действителността, такава каквато е, с ефекти може да подобри някои фрагменти, но колкото по-добре изглежда обектът на снимане, толкова по-успешни ще бъдат и корекциите на по-късен етап.

Прави ми впечатление, че е обичайна практика да се организират хубави тържества с приятели и роднини, вложени са много средства и усилия, за красив празник и в същото време не е помислено за фотограф или по-точно е спестено именно от фотографската услуга.

Обаче какво се случва след празника? Забавлението е приключило, гостите са си отишли, отминали са дни и става така, че когато разказвате за вашето тържество, няма качествени снимки, които да покажете. Няма запечатани прекрасни спомени, има размазани кадри с телефони, или дори никакви кадри, понеже в заведението е било тъмно или всички са били ангажирани да се веселят и никой не се е сетил да снима. В добрия случай има някой, който може и да носи малък фотоапарат, но много често не знае, как точно да го използва.

Контакти

За фотосесии и консултация:
тел.: 0899 107 762

Печатна база:
тел.: 0884 406 295
ел. поща: info [at] moetofoto.com

Пон-Пет: 9:00-18:00
Събота: 10:00-16:00
Неделя: 10:00-14:00

Промоции и новини

Абонирайте се за нашите ексклузивни оферти и промоционални намаления.